Hem | Blogg | Galleri | Länkar | Om mig | Logga in

Bloggen

VÃ¥rens projekt: En mini quadkopter

Efter en mycket händelserik vår på många plan är det äntligen dags att få presentera det projekt som jag har arbetat med den senaste tiden. Jag har länge varit intresserad av olika multikopter plattformar så som quadkopter, trikopter och bicopter, men tiden har inte räckt till för att jag skall få tid att själv bygga en. Men nu under våren har jag arbetat en del för att få till en multikopter i det format som jag ville ha den. Men jag får nog ändå kalla denna först quadkopter för en första prototyp. Dels för att lära mig mer om plattformen och dels för att lära mig flyga dessa lite udda maskiner. Jag har valt att bygga en quadkopter som första prototyp, just för att quadkopter har en ganska enkel konstruktion och flyger "out of the box" utan mekaniskt rörliga delar, som trikoptern bland annat har. Så här är den, min första mini quadkopter:

Mini quadkoptern består av följande delar:

1x KK flight controllers (RCexplorer)
4x 18-11 2000kv Micro Brushless Outrunner (Hobby King)
4x TURNIGY Plush 6A Speed Controller (Hobby King)
2x GWS 5x3 HD 3-blade högerroterande (HAB Electronic AB)
2x GWS 5x3 HD 3-blade vänsterroterande (HAB Electronic AB)
1x Turnigy 1300mAh 2S 20C Lipo Pack (Hobby King)
+ Krympslang, kontakter, 8x8mm furu lister, skruv, m.m

Detta bygge ger ett enastående bra resultat, den är väldigt stabil i luften och den är en ren fröjd att flyga även för en nybörjare inom RC multikopter branschen. Mycket tack vare KK flight controller kortet som just är kända för att vara väldigt stabila. Flygtiden på quadkoptern ligger på ungefär 8 minuter med ett 1300mAh lipo ack.

Lite action bilder på quadkoptern i luften:

Inlagd: 2011-05-24 | 20:20:11

Gott nytt 2011

Jag rivstartar det nya året direkt här med bildfrossa från året som har varit. Så nu kan ni även se hur min nya design på akvariet blev, och för er som är nya här eller för er som har glömt, så är detta 540 liter stora akvarium inbyggt i väggen och kan beskådas från två olika rum (Läs mer under kategorin "Projekt: Akvarium i väggen"). Då så, varsågoda och njut av dessa bilder.

Inlagd: 2011-01-01 | 14:35:01

AGA Aquascaping Contest 2010 är avgjord

Idag upptäckte jag att AGA Aquascaping Contest för 2010 äntligen var avgjord, som jag har väntat! :) Det blev en svensk seger i en av kategorierna, Carl som driver Leonards akvarieblog lyckades ta första platsen i kategorin paludarium. Bra jobbat och grattis!

För min egen del innebär tävlingen att man nu har massor med snygga tävlingsbidrag att titta igenom, kanske man även kan få lite inspiration nu när en omstart och omdesign av akvariet i väggen snart skall ske.

Inlagd: 2010-11-14 | 21:14:30

Dags för en omstart!

Oooj, vad tiden går snabbt när man har roligt! För det är väldigt roligt att ta hand om en liten glad och spralig tjej hela dagarna även om hobbyintressena (och bloggen) för stryka på foten, men nu var det dags igen för en liten uppdatering...

Det är dags för en omstart av akvariet i väggen, som ni ser har det blivit lite nergånget och allehanda alger har tagit över, till och med blågröna alger har börja frodas, "huuva...". Boven i dramat tror jag är kattsand som har kommit upp ur bottensanden eller så har gödningen i kattsanden under bottensanden kommit upp och det är det som gör att algerna frodas... Hursomhelst så det är dags för en riktig reset eller omstart om man så vill. Allt ska ur, en del ska ut, annat ska i och så blir det en del städning, rensning och putsning också. Sen ska det "aquascapas", det blir något med sten, rött och sand och växter, det är allt jag kan berätta nu!

PÃ¥ bilderna ovan kan ni se hur det ser ut nu, ingen vacker syn.

Inlagd: 2010-10-29 | 13:27:34

Akvarienytt från sista maj

Dags att rapportera lite här på bloggen så här den sista maj 2010. Det har ju inte varit så mycket aktivitet just här på bloggen, däremot har jag uppdaterat länkarkivet med många nya länkar nu i maj månad. Kolla in det så får ni nog ett hum om av vad jag har haft för mig den senaste tiden... (psst, en ledtråd... RC-hobby!) :)

Förutom det så kan man väl sammanfatta maj-månad som en månad med väldigt mycket födelsedagar, så man hinner ju knappt göra något annat än att åka runt och gratta släkt och vänner och äta tårta. Vilket kanske inte är så dumt, men ändå... min hobby då, den får lida!

Jag vill även passa på och visa lite bilder på hur akvariet i väggen ser ut nu i maj. Som ni ser på bilderna så växer växterna så det knackar så det verkar som att kattsand i botten har gjort susen för jag göder i princip ingenting. Fiskarna verkar för övrigt må bra de med, jag har vid det här laget räknat ihop 5 platy yngel som nu dessutom har vuxit sig ganska stora.

Inlagd: 2010-05-31 | 21:00:23

Julia och akvariet

Det var länge sedan jag visade upp min dotter Julia här, men ni ska inte oroa er nu och tro det blir en baby-blogg nu i och med detta. Nej, därför valde jag att ladda upp denna bild så ni både kan se akvariestatusen och Julia i samma bild! :)

- Och vem är världens lyckligaste lilla busunge då... :D

Inlagd: 2010-04-18 | 22:33:00
Om Cookies | Skicka e-post RSS RSS flöde | | Copyright ©2007 - 2018 Thomas Nordh
Hosted by: