Hem | Blogg | Galleri | Länkar | Om mig | Logga in

Utflykter

Detta har hänt i sommar

Jag har varit mycket dålig på att uppdatera bloggen nu under sommaren, jag hoppas jag har några trogna läsare kvar. Man kan ju tycka att eftersom vädret i Sverige inte har varit alltför bra denna sommar så borde det finnas tid över till att blogga. Men denna sommar blev det verkligen en hus och trädgårds semester där många timmars arbete har lagts både i och utanför huset. Detta har sedan varvats med utflykter land och rike runt så det blev inte mycket tid lagd framför datorn. Här ovan kan ni se några utplockade bilder från min semester.

Men nu är snart hösten på ingång och man är tillbaks på jobbet som vanligt, så ordningen är återställd och även bloggandet. Varmt välkomna tillbaks alla läsare!

Inlagd: 2008-08-14 | 18:29:46

Besök på Universeum i Göteborg

Förra veckan var jag och tjejen på besök i Göteborg, för att hälsa på lite kompisar och festa lite. Och när man väl befinner sig i denna trevliga stan så måste man göra ett besök på Universeum, framförallt om man gillar akvaristik, men även om man bara gillar exotiska djur och växter. För mig var det nu tredje gången jag var där och det är lika trevlig och spännande varje gång.

Universeum består av flera olika delar bland annat en "Zoo"-del med olika uppbyggda miljöer där vattnet står i centrum. Det finns även en lek-och-lär del inriktad på vetskap och teknik samt shop och café. "Zoo"-del är den mest sevärda delen enligt mitt tycke, här får man först följa vattnetsväg igenom Sverige, från fjällens bäckar genom träsk, mossar och forsar ända ner till havet. Fiskar man kan stöta på är allt från bäcköringar till gädda eller torsk, när man väl kommit ner under havet. Sedan kommer lite mer exotiska djur (typ hajar m.m.) och reptiler, för att sist men inte minst följa vattnets väg genom regnskogen och möta dess invånare. Eller vad sägs om 30 graders värme och 99.9% luftfuktighet tillsammans med pilgiftsgroder och apor. Jojo, om jag nu skall betygsätt Universeum så blir det fullpott (5/5), exotiska djur och växter paketerade på ett riktigt trevligt och fantastiskt vackert sätt som bara måste upplevas.

Som ni säkert förstår var kameran framme lite här och var, och det blev ganska många kort till slut. Ovan och i galleriet finns ett urval av dessa...

För mer information om Universeum besök: http://www.universeum.se/ eller PNY:s sida där finns många fina bilder, klicka bara på "Djurparker och offentliga akvarier" och sedan på Universeum.

Inlagd: 2008-06-16 | 22:32:18

PÃ¥ promenad i varmare tider...

När det var varmare tider i början av maj så passade vi på att ta lite promenader efter jobbet i omgivningarna runt Linköping. Ungefär 2 mil söder om Linköping ligger Bjärka Säby slott med tillhörande park. I parken finns ett fantastisk eklandskap, ängar och en vacker bokskog samt en trevlig gångstig med många underbara vyer. Att ströva runt i parken vid skymning kan verkligen rekommenderas då när solen står lågt lämnar många vackra ljusstråk mellan träden. Så denna park kan jag verkligen rekommendera för den om man vill ha en lättare men vacker naturupplevelse.

Som ni säkert förstår så blev det många fina kort så fler bilder finns i galleriet... :)

Inlagd: 2008-05-21 | 22:01:32
Om Cookies | Skicka e-post RSS RSS flöde | | Copyright ©2007 - 2018 Thomas Nordh
Hosted by: