Hem | Blogg | Galleri | Länkar | Om mig | Logga in

Teknik

Min nya teknikpryl, en Nokia N900

Är ju bara tvungen att visa upp min senaste teknikpryl, den vassaste smartphonen på marknaden - en Nokia N900. Har stått i kö sedan september för att få tag på en och för ett tag sedan fick jag mitt exemplar. Jag har inget annat säga än att jag är mycket nöjd med denna lilla mobila dator, ja för den är mer datorn än mobiltelefon, man får nästan leta efter telefon funktionen för att hitta den.

Verkligen en grym kommunikationsplattform som sammanflättar i princip alla kanaler oavsätt om det är via internet, e-post, facebook, twitter, sms, mms eller något annat media.
Jag säger bara: KÖP! Om du vill ha en helt öppen plattform som är fullt anpassningsbar, utan restriktioner och som du kan använda som vilken dator som helst! Men i miniformat med telefon funktion! :)

Inlagd: 2010-03-18 | 22:01:58

CRT0

Arbetar man med språket C och inbyggda system kan man ibland komma i kontakt med förkortningen crt0. Men vad är det för något? crt0 behöver var definierat efter vilken plattformstyp man skall exekvera på och krävs när man kompilerar med GCC och andra GNU verktyg. Förkortningen 'crt' står för "C runtime" och crt0 är oftast del av C standard library och exekverar de start och initieringsrutinerna som behövs innan man kör själva main() funktionen. Startkoden crt0 kallas i Unix för c0 och i Windows för crt0.

Inlagd: 2009-10-16 | 09:54:49

Windows 7 RC finns för nedladdning

Igår släppte Microsoft den första officiella versionen av Windows 7 Release Candidate för gratis nedladdning. Denna gång så verkar det inte finnas någon spärr för hur många som får ladda ner Windows 7 RC till skillnad från Windows 7 Beta som släpptes tidigare i år. Jag laddade själv ner mitt eget exemplar igår kväll, men jag har inte hunnit installera den ännu. Den nedladdade ISO filen var på 2,35Gb och tog ungefär 3,5 timma att ladda ner från Microsofts servrar.

Jag har tidigare kört Windows 7 Beta och jag blev mycket imponerad över hur välutvecklat, stabilt och snabbt de operativ systemet var och jag tror inte jag blir mindre imponerat nu med Windows 7 RC, för det har nog skett en del förändringar jämför med beta version.

Till vardags kör jag annars Windows XP då jag anser att Windows Vista var en flopp eller ett stort mörker om man så vill, så nästa uppdatering blir nog till Windows 7 när den väl kommer...

Windows 7 RC finnas att ladda ner här: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/download.aspx

Inlagd: 2009-05-06 | 15:02:02

Windows Explorer tips

Du som kör Windows har säkert många gånger upptäckt att Windows Explorer (eller Utforskaren på svenska) alltid öppnar "Mina dokument" mappen som default när man startar programmet. Detta kan var lite irriterande om man själv inte använder "Mina dokument" mappen till något specifikt, utan man skulle kanske hellre vilja att den direkt öppnar t.ex. en projekt mapp på någon nätverksdisk eller att den startar i root katalogen på någon lokal disk. Låter det intressant?

Gör så här:
1) Högerklicka på genvägen till Windows Explorer och välj egenskaper.
2) Välj fliken genväg och skriv in följande under sökväg:

%SystemRoot%\explorer.exe /n, /e, D:\

3) Byt ut "D:\" mot den disk eller sökväg som du vill att Windows Explorer skall öppna som default varje gång du startar programmet.
4) Tryck OK, så är det klart!

Flaggorna i sökvägen byter följande:
/n: Öppnar ett nytt fönster även om det finns en Windows Explorer som redan är startad.
/e: Använder Windows Explorer vyn och är den vanligaste filhanteringsvyn som funnits enda sedan Windows 3.x. Standard vyn är annars "öppnings vyn" (Open view).


Inlagd: 2009-03-23 | 23:03:28

Nya Gripen Demo (Next Generation) bilder

Det var ett tag sedan jag bloggade nu, det beror mest på att det hänt en del på husfronten som gör att jag inte riktigt haft tid, tyvärr!

Men nu världspremiär :P för lite högupplösta bilder på Gripen Demo som visades upp för världen i förra veckan... Och SAAB:are som man är kan jag inte låta bli att visa upp detta vackra flygplan, dessutom har jag varit med på ett hörn i utvecklingsarbetet. Så håll tillgodo med dessa bilder, alla bilder kan du se i galleriet.

Inlagd: 2008-04-28 | 22:33:11

Nokia 6110 Navigator med NES emulator

Många vet säkert att det finns spel emulatorer till PC att ladda ner på webben, men hur många vet att det även finns spel emulatorer till moderna mobiltelefoner? Kanske inte lika många, men jag tycker konceptet är helt klokrent, det är ju som att ha en spelkonsol i fickan jämnt fast utan alla spelkasseter.

På http://www.vampent.com kan man ladda ner demo versioner av lite olika spel emulatorer, bland annat för att emulera Gameboy, Nintendo (NES) eller Super Nintendo (SNES) m.m. Har man bara en modern telefon som har Symbian OS (t.ex. Nokia Series 60v3) eller klarar J2ME MIDP 2.0 så är det bara att ladda ner en emulator och test köra.

Om man är riktigt frälst (som jag) kan du även köpa programmet för en billig penning och få en fullversion direkt bara genom att aktivera det. Kan tipsa om att göra det redan nu då dollar-kursen är riktigt låg så det blir ganska billigt. NES emulatorn kostar 9.9$ så det blir bara lite drygt 64 kr för en livstidslicens med fria uppdateringar, inte illa alls faktiskt.

Inlagd: 2008-01-15 | 22:16:50

Datormeck i helgen

I onsdags i förra veckan beställde jag ett nytt miditower chassi från dustinhome.se, och nu i fredags så kom det. Det var första gången jag köpte något från dustin då jag tidigare bara har hållit mig till datorbutiken.com eller komplett.se. Men denna gång hade varken datorbutiken.com eller komplett.se det chassit som jag ville ha på lager, så det fick bli dustin istället. Dessutom var det 150 kr billigare så det var ju bara att slå till.

I fredags kom chassit som sagt och i lördags blev det mest meck faktiskt. Chassit jag köpte blev ett Antec Nine Hundred chassi och det skall vara ett chassi för det riktigt speltokiga som har många watt under huven. Nu är jag inte så jätte speltokig själv men planen var att köpa ett chassi med stora fläktar som man kan köra på låga varvtal för att få ned ljudvolymen. Antec Nine Hundred chassit har 2 st 12 cm fläktar fram och 1 st bak samt en 20 cm fläkt upptill. Jag kan meddela att planen fungerade, ljudvolymen blev väldigt låg och temperaturen i burken sjunk dessutom med hela 6 grader.

Snart kommer en artikel funktion till bloggen, där kommer jag bland annat skriva om detta lilla meck tillsammans med många andra små och stora projekt.

Inlagd: 2007-11-11 | 21:22:19
Om Cookies | Skicka e-post RSS RSS flöde | | Copyright ©2007 - 2018 Thomas Nordh
Hosted by: