Hem | Blogg | Galleri | Länkar | Om mig | Logga in

Hus och Trädgård

Pergola bygget, så blev det

Förra sommaren byggde jag en pergola runt komposteringshörnan för att dölja komposthögen och varmkomposten och istället gör något vackert av något som annars är ganska fult. Och just denna bild som jag laddade upp då för nästan ett år sedan har blivit den mest sedda bilden utav alla bilder jag laddat upp här på bloggen. Dessutom söker man på "bygga pergola" på google så hamnar min blogg som första träff och där länkas det till just denna bild, vilket kanske förklarar varför det är så många som har tittat på bilden. Men, väldigt oväntan då jag inte har någon text till den förutom rubriken och jag har heller inte beskrivit hur det gick eller hur den färdiga pergola blev.

Men nu ska det bli ändring på det, här är resterande bilder från början till slut. Första bilden visar komposthörnan som jag ville dölja och rama in. Mitten bilden visar pergolan under uppbyggnad men på lite avstånd, och är tagen ungefär samtidigt som bilden ovan, den jag laddade upp först. På den sista bilden kan ni se hur hela pergolan ser ut när den var färdig, när detta kort var taget hade vi även hunnit plantera de klätterväxter som skall växa upp på pergolan och bilda en blommig röd-grön vägg. De växter vi använt är bland annat Stor-bladig murgröna, Vildvin, olika Klematis och Kaprifol.

Inlagd: 2009-05-27 | 22:12:39

VÃ¥rblomster

För ganska exakt ett år sedan så laddade jag också upp bilder på några blommor som verkligen hör våren till. Och i år så blir det repris på förra årets förfarande. Vårens riktiga konung bland vårblomster är ändå vitsippan enligt min mening, när den blommar är våren här för att stanna och sommaren är och känns inte så långt borta.

Dessa bilder tog jag när vi var ute och gick med Julia i barnvagnen för inte så länge sedan.

Inlagd: 2009-05-04 | 22:51:51

Nu blommar det...

... i trädgården och träden, buskarna, gräset och snåret är snart helt grönt och frodigt. Träden och buskarna blommar och det sprider sig en ljuvligt doft i trädgården när kvällssolen går ner och vinden lägger sig. Helt underbart!

Valborg i Linköping bjöd både på regn och sol i år och när solen var framme passade jag på att ta lite kort på det vackra blommorna i trädgården. Här är några av dessa bilder, det finns några till i galleriet.

Inlagd: 2008-05-05 | 21:52:43

Nya bilder på huset

Jag har laddat upp lite nya bilder på huset. Förut hade jag bara mäklarens bilder på huset och de vara ganska lågupplösta och tråkiga. Så nu efter ungefär en månadstid i huset har jag hunnit med att ta lite egna mer högupplösta kort. Så spana in galleriet för där finns nu mer bilder...

Inlagd: 2008-03-16 | 23:04:08

Husnytt - Väggrivning och renovering

Om ni undrar varför det är så tyst här på bloggen så håller jag och tjejen på att riva och renovera upp ett nytt sovrum i huset. Det blir ett jättestort sovrum på hela 22kvm, där vi även om ekonomin tillåter, skall sätta in garderober med skjutdörrar. Jag har laddad upp en liten del av husritningen och markerat i den vad som är rivet och vad som skall byggas till.

Det som är markerat rött i bilden är de väggarna vi rivit ner för att få ett enda stort sovrum. Det grönmarkerade är en ny tilltänkt vägg där även en dörr skall in. Just nu pysslar vi med att bygga den nya väggen, dra om lite el samt titta på innertak, nytt golv, tapeter och färger.

Inlagd: 2008-03-12 | 22:36:58

VÃ¥rt nya hus

Här kommer några bilder på huset som vi skall flytta till nu i helgen. Tyvärr är det inte några egna kort utan kort från mäklaren, jag har inte haft någon möjlighet att ta några egna kort på huset ännu.

Ni kan säkert ana hur det ser ut här hemma hos oss ju nu. Ja just det, det är ganska (om inte väldigt) mycket kartonger överallt. Så det kommer inte bli så mycket pyssel med varken akvariet eller modellflygplanet den närmaste dagarna. Men jag kommer att skriva här så länge vi har internet, men jag kan inte garantera att vi har internet i huset den första tiden. Det beror på hur snabba Telia är med flyttanmälan, förhoppningsvis går det snabbt och då är jag tillbaks med nya inlägg ganska snabbt efter helgen med garanterat mer bilder på flytten m.m. Under tiden får ni hålla tillgodo med dessa bilder så länge.

Inlagd: 2008-02-12 | 21:12:40
Om Cookies | Skicka e-post RSS RSS flöde | | Copyright ©2007 - 2018 Thomas Nordh
Hosted by: